NAGRADNI NATJEČAJ: Portoš priča

Sudjeluj u nagradnom natječaju u kojemu možeš osvojiti vrijedne poklon bonove i darove trgovina iz Portanove!
Ono što trebaš napraviti je nastaviti PORTOŠ PRIČU.

Mi smo priču započeli, a ti se trebaš nadovezati na najnoviji nastavak imajući na umu da se sljedeći mjesec netko treba nadovezati na tvoj nastavak priče. Dovoljno je da napišeš dvije do tri rečenice, no to nije uvjet, može biti i više od toga.

Najzanimljiviji nastavak priče  ćemo nagraditi poklonima i bonovima!
Sretno!

PORTOŠ PRIČA:
Portoš je na putu kući sa zasluženog godišnjeg odmora. Odmor mu je protekao sjajno, no djeca u Portanovi ga željno očekuju, a i ni on ne može dočekati vratiti se kući. Pri izlasku iz hotela prema autobusnoj stanici…

 

NASTAVAK IZ VELJAČE:

 “… spotaknuo se i pao, ali to ga nije omelo jer se toliko veselio polasku kući.

Pogledao je što mu je popriječilo put i iznenadio se kada je ugledao knjigu. Podigao ju je, htio ju je prelistati, ali to nije bila klasična knjiga, ova je imala tajni pretinac… Portoš se zamislio, čija li je ovo knjiga i što li se skriva u tom pretincu. ”

 

NASTAVAK IZ LIPNJA:

“Osvrnuo se oko sebe, pogledao lijevo pa desno, a kad se uvjerio kako nema nikoga zavirio je u knjigu.

Tada je ugledao u tajnom pretincu ključić, zatim se ponovno zamislio… tko zna što otvara taj ključić, što li se skriva iza njega.”

 

NASTAVAK IZ SRPNJA:

"Ključić je bio vrlo neobičan, kao iz neke bajke koju je čitao kao dijete, kao da otvara posebna vrata iza kojih će naći nešto magično. Portoš je bio ushićen, no pomalo i uplašen. Duboko je udahnuo, sabrao se i odlučio odgovore potražiti u knjizi. Počeo je nestrpljivo listati stranice knjige kako bi saznao što otvara ovaj ključić..."

 

NASTAVAK IZ KOLOVOZA:

"Listao je i listao, ali i pomalo gubio nadu da će pronaći odgovor na pitanje što taj ključić otključava. Došao je do zadnje stranice i učinilo mu se kao da rub nije dobro zalijepljen pa ga je povukao kad ono...ključanica. Nestrpljiv i pun uzbuđenja gurnuo je ključič u ključanicu, a mala vratašca sama su se otvorila. Zapanjeno je gledao, a onda čuo glasove koji šapću: "Portošu, tajni svijet čeka samo tebe!". Zalijepio ga je bljesak i..."

 

NASTAVAK IZ RUJNA:

"...probudio se na mekanom bijelom platnu. Sve oko njega je bilo bijelo. Mogao je namirisati bijelu boju i onaj poznati miris papira. Ubrzo je shvatio da se nalazi u knjizi! Sada već uplašen i pomalo ljut na sebe jer je dirao tuđu knjigu. "Možda sam pogriješio. Nisam je trebao otvarati! " - rekao je Portoš naglas samom sebi.
Dok je preispitivao svoje postupke, opet začuje one iste šapčuće glasove: "U redu je biti radoznao, Portoš. Nemoj se kriviti. Samo oni dobra srca su mogli kročiti među naše korice. Tebe smo odabrali. Dobrodošao na 1. stranicu."
 
NASTAVAK IZ LISTOPADA:
 
"...Prolazeći stranicama knjige, Portoš je vidio fotografije nasmješenih lica koja su mu se činila poznatim. Kako i ne bi kad su to bili svi oni koje je dosad razveselio darivanjima i druženjem. Prisjećajući se koliko je ljudi učinio sretnim, došlo mu je toplo oko srca, a zatim i poruka koja glasi: "Dragi Portoš..."
 
NASTAVAK IZ STUDENOG:
 
"...Dragi Portoš, ovo su sva lica i srca koje si učinio sretnima, no još je puno stranica koje treba popuniti. Stoga trk u Portanovu kako bi razveselio još puno djece i odraslih u ovo predbožićno vrijeme. Portoš se odjednom trgnuo kao iz sna, nestala je sva bjelina, vratile su se boje..."
 
 
ZAVRŠETAK PRIČE U PROSINCU:
 
"...i sve je opet bilo normalno. Portoš je stajao s knjigom u ruci koja se rasprsnula u tisuće sitnih komadića, odletjela i sitna poput vilinskog praha počela padati s neba. “Snijeg”, rekao je Portoš, “napokon ćemo imati bijeli Božić”. Znao je da mora usrećiti još ljudi, jer to je ono što njega čini sretnim. Uputio u Portanovu, gdje je znao da ga s veseljem očekuje puno obitelji, te je sa svim ljudima proslavio najljepši Božić do sad."