Događanja

Termin događanja:
18/10/2018 - 31/10/2018
00:00

U zemlji zmajeva


Zmajevi su česti motivi u mitovima, legendama i predajama mnogih starih kultura. Obično su prikazivani kao bića nalik zmijama ili gmazovima, s izduženim tijelima prekrivenim ljuskama, velikih krila i očiju te kako rigaju vatru. U Portanovu  stiže izložba pod nazivom „U zemlji zmajeva“ koja će predstaviti zmajeve na jedan sasvim poseban i potpuno autentičan način. Ovo je izložba koja će omogućiti svakome da stane licem u lice s ovim veličanstvenim i misterioznim zvijerima i stvori svoje jedinstvene utiske.

Izložba se sastoji od 10 realističnih izložaka i to 5 izložaka zmajeva i 5 izložaka zmajevih jaja. Veličine ovih izložaka zaista su impresivne (neke su čak i preko 5 metara visine) te imate priliku vidjeti uživo Skeletnog zmaja, Europskog crvenog zmaja, Šumskog otrovnog zmaja, Morskog zmaja Krakena i Zlatnog pustinjskog zmaja!

Međutim, to nije sve! Budući da su vitezovi, patuljci i šumski vilenjaci također značajan dio priča i bajki o ovim strašnim bićima, niti malo ne čudi da ova fascinantna izložba uprizoruje upravo i ta bića. Osim toga, za oko zapada i model otoka sa srednjovjekovnom tvrđavom koju napada zmaj, a sastavljen je ni manje ni više nego od 10.000 dijelova.

Izložba traje od 18. listopada 2018., a postavljena je duž cijelog prizemlja i 1. kata Portanove čime Portanova zapravo i sama postaje Zemlja zmajeva. Dođite i vi, upoznajte priče ovih mitskih stvorenja, fotografirajte se s njima i ponesite kući fantastične uspomene. Usudite se ući u Zemlju zmajeva!

Nazad na vrh